Krispiga fisktacos

Tillagningstid: 30 min

4 portioner

  • 300 g sej
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk tacokrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl panko
  • 1 L rapsolja
  • 1 lime
  • Persilja
  • Jalapeño
  • 2 avokado
  • Tortilla

Tillagning:

  • Förbered fisken

Skär sejfilén i mindre bitar, cirka 2×5 cm stora

Krydda fisken salt och limejuice. Låt stå i 10 minuter.

  • Panering

Doppa varje fiskbit först i mjölblandningen, sedan i ägg och slutligen i panko. Se till att fisken täcks jämnt i varje steg.

  • Fritera fisken

Värm rapsolja i en kastrull eller stekpanna till cirka 180 °C

Fritera fisken i omgångar tills den är gyllenbrun och krispig, cirka 2–3 minuter per sida.

Låt fisken rinna av på hushållspapper.

  • Förbered toppings

Mosa avokadon i en skål och smaka av med lite limejuice, salt och eventuellt en skvätt olivolja.

Hacka persiljan och skiva jalapeñon tunt.

  • Montera fisktacos