Populära recept

Röd curry-nudelsoppa med kyckling

Portioner: 4
Tid: ca 30 minuter

Ingredienser:

  • 300 g kycklingfilé, strimlad
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk soja
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g risnudlar
  • 1 morot, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 100 g sockerärtor, delade
  • 2 salladslökar, skivade
  • Färsk koriander eller basilika till garnering
  • Limeklyftor till servering

Gör så här:

  1. Förbered grönsaker och kyckling: Skär kycklingen i tunna strimlor och förbered alla grönsaker.
  2. Fräs currypasta: Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt currypastan och fräs i 1–2 minuter tills den doftar aromatiskt.
  3. Tillsätt kyckling: Lägg i den strimlade kycklingen och stek i currypastan i 2–3 minuter tills den börjar få färg.
  4. Koka soppan: Häll i kokosmjölk, kycklingbuljong, fisksås, soja och limejuice. Låt soppan koka upp och sjud i 10 minuter.
  5. Koka nudlar: Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och skölj med kallt vatten.
  6. Tillsätt grönsaker: Lägg i morot, paprika och sockerärtor i soppan och låt koka i ytterligare 3–4 minuter tills grönsakerna är lätt mjuka men fortfarande krispiga.
  7. Servera: Fördela nudlarna i skålar och häll soppan över. Toppa med salladslök och färska örter. Servera med limeklyftor vid sidan.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *